kellymiddelkoop.reismee.nl

A hole in the market!

Hallo lieve kijkbuisvriendjes en vriendinnetjes. Het is weer even geleden dat ik jullie heb geschreven... herinneren jullie die 2 turken waarmee wij die avond wat zouden gaan drinken nog? Het was onverwachts een erg gezellige avond geworden. Wij hebben hen deze avond over Willy en Max verteld, over typisch Nederlandse uitspraken (die leuk zijn als je ze vertaald, like 'a hole in the market'), Marieke vroeg of hij niet pregnant was.. want anders mocht hij geen bier drinken en we hebben een slechte cocktail voor 25 lira op. Toen we vroegen wat het gekste was wat zij ooit hadden gedaan, was dat.. tadatadatada: over een muurtje heen geklommen (en nee, ik maak geen grapjes, hij meende het serieus). Helaas snapte deze 2 knappe gozers onze humor niet, maar hebben wij ons prima vermaakt.

Van deze avond moesten wij natuurlijk even bijkomen en dus zijn we de dag erna weer lekker naar Cesme gegaan om heerlijk op het strand te liggen. Helaas was het iets té warm (ik wil jullie écht niet pesten), dus zijn we in de schaduw op het terras gaan zitten en hebben we plannen gemaakt voor de volgende dag. De volgende dag zijn we naar de Kemeralti gegaan, de bazaar in Izmir. Hier kun je straat voedsel en alle nep troep kopen voor een paar euro. We hadden er heel veel zin in, maar eenmaal daar was het niet geweldig.. In Izmir zijn namelijk geen toeristen en als er dan toeristen zijn willen ze daar ook graag gebruik van maken, je bent een wandelende portemonnee. Iedereen denkt hier dat wij veel geld hebben, maar helaas... we zijn nog net niet Louis. Louis is een lief klein katje die beneden bij ons appartement woont, het is een zwerfkat en hij eet uit vuilnisbakken. Net zoals alle andere honden en katten hier op straat.... en misschien al die arme bedelkindjes bij de metro.

Zaterdagavond zijn Marieke en ik nog naar Alsancak gegaan, het uitgaansgebied van Izmir. Hier zijn we niet echt gaan stappen, maar op een terras gaan zitten, het is sowieso allemaal net iets anders dan in Nederland. In eerste instantie had ik een gitaar in m'n nek, dat was niet mega fijn.. maar toen kregen we een andere tafel en konden we iets beter praten (en toen stopte ook precies de gitaar). De ober vond het helemaal geweldig dat we uit Nederland kwamen en we hebben een gesprek gevoerd via Google translate. Inmiddels zijn we famous daar, want de dag erna kwamen we terug en riep hij: Heeeeee Kelly!!!! Diezelfde avond hebben we nog een mooie ballon voor Nicole gekocht omdat ze een beetjes ziekjes was en hebben er 20 lira voor betaald.. we dachten niet echt na en iedereen lachten ons uit:( (ik denk dat iedereen gewoon jaloers op de ballon was) Maar... het was het dubbel en dwars waard.

Kusadasi stond gepland voor maandag, dus vroeg uit de veren... want het ligt niet naast de deur. Kusadasi ligt wat zuidelijker en is een enorm toeristische plaats. We zijn er heen gegaan met 2 dolmus busjes en hebben op die manier wel heel veel mooie plekken gezien. Sommige plekken waren net zo mooi als Ibiza (en dat zeg ik niet snel). Het was wel een lange reis, maar eenmaal aangekomen in Kusadasi gingen we eerst even op een terras zitten. Hier was een heel grappige ober die goed kon dansen en niet goed kon werken (dat kunnen ze hier trouwens sowieso niet). Hij ging allemaal dingen op zn telefoon laten zien en bij ons aan tafel zitten en later nog z'n dancemoves aan ons showen. Daarnaast maakte hij aan 1 stuk door alleen maar grappen. Maar... we gingen natuurlijk naar Kusadasi om te shoppen... dus heb ik hier nog een mooie tas voor 12 euro en schoenen voor 10 euro gekocht. Ook hadden we nog een Nederlands stel ontmoet toen we gingen eten, die waren wel grappig en ik noemden hen Tiny en Lau. Terug hadden we de luxe bus genomen. Hierin had je een eigen tv waar je ook spelletjes op kon doen, dat was iets beter dan die hobbel dolmus busjes zonder airco.

Dinsdagavond zijn we weer naar Alsancak gegaan, maar dit keer met onze vriend die we in de metro hebben ontmoet. Dit keer gingen we wel echt stappen, maar het was een beetje raar, want je krijgt een tafel toegewezen en daar mag je dan omheen dansen. Ook is het drinken binnen duurder dan buiten, omdat je ook voor de DJ betaalt. Al met al was het een gekke boel en hadden we niet verwacht dat het zo leuk zou worden. De dag erna was het iets minder leuk, want toen hadden we allemaal een kater... en de dag daarna moesten we natuuuuurlijk weer even lekker naar het strand in Cesme;)

De dinsdagavond had wel nog iets leuks met zich meegebracht.. we waren namelijk uitgenodigd om de zaterdag naar zijn huis te komen (met zwembad, fitness, sunset, alles erop en eraan). Dinsdagnacht allemaal leuk afgesproken met onze dronken koppen, alleen bedachten wij ons vrijdagavond dat het misschien niet heeeel slim van ons was om na 2x iemand gezien te hebben dat zomaar te doen in Turkije. Alle gekke senario's hadden we al bedacht: 'oke, wat als we naar syrië gebracht worden? Wat als we bestolen worden? Wat als hij al z'n vriendjes erbij haalt?' (ja we hebben natuurlijk 100 onzin dingen uitgekraamd). Dus hadden we al onze spullen thuis gelaten en enkel 50 lira meegenomen en gingen we maar van het beste uit... en jahoor, we kwamen in het paradijs terecht! We werden als 3 prinsessen ontvangen. De hele familie en buurt was uitgenodigd om ons te ontmoeten en de hele tafel stond vol met eten. Het was een prachtig huis en een enorm aardige familie. We hebben lekker bij het zwembad gelegen en ze zorgden voor alles. Ze hebben ons wat verteld over Turkije en vooral over Izmir. Ze konden ook super goed Engels allemaal. En we moeten nog een keer terug... want er waren nog andere buren die ons nog willen ontmoeten haha! (ze vinden het een hele eer hier om Nederlanders over de vloer te krijgen)

Gisteren hebben we lekker rustig aan gedaan en zijn we nog even naar de zondagsmarkt en Kemeralti gegaan, maar het was zo druk dat je er helemaal gek werd. We zijn er dus niet lang gebleven en hebben 's avonds nog een film gekeken.

Vandaag was de eerste dag in de universiteit. Het was een dag met veel informatie en wat mensen ontmoeten. Vanavond gaan we nog naar een club met alle erasmus studenten uit Izmir, dus dat zal vast een gezellige avond worden!

Tot snel!

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!